HUR GÅR TERAPI TILL? 

Att känna sig nervös och spänd för sitt första samtal är väldigt vanligt. Ofta sker det på grund av att man inte vet vad som kommer att hända. Nedan beskriver Deborah hur ett samtal brukar gå till så att du kan känna dig trygg.

Jag känner mig väldigt nervös inför det första samtalet, finns det något jag ska tänka på? 

Du behöver inte tänka på något eller förbereda dig alls, jag kommer guida dig genom hela samtalet. 

Hur går det första samtalet till?

I det första samtalet kommer jag ställa en del frågor för att förstå din situation och vad du vill få hjälp med. Jag kommer berätta om mitt arbetssätt, vilka mål vi kommer sträva efter så du vet vad du kan förvänta dig av samtalen. 

Vad händer om jag inte vet vad jag ska säga?

Ingen fara! Jag kommer ställa frågor om du själv inte vet eller känner dig osäker på vad du vill berätta. Det finns sällan enkla eller korta svar på livets utmaningar, vi undersöker dem tillsammans.

Vilken samtalsmetod används i samtalen?

Samtalen utgår ifrån kognitiv beteendeterapi (KBT), psykodynamisk terapi (PDT) och affektfokuserad terapi (AFT) samt Compassionfokuserad terapi (CFT).

De flesta av oss söker sig till en terapeut för att reda ut obearbetade känslor från vår uppväxt som gör att vi fastnar i destruktiva mönster idag. När vi fastnar i dessa mönster upplever vi ofta symptom som ångest, nedstämdhet, oro, relationsproblem, smärta m.m. Tillsammans arbetar vi med hur sin situation ser ut idag, vad som händer i terapirummet och hur de hänger ihop med situationer från när du växte upp. Vi vill hitta kärnkonflikten till problemet så att vi kan hitta en långsiktig förändring för dig. 

Hur långt är ett samtal och hur ofta träffas man?

Ett samtal är ca 45 minuter långt. I det första samtalet lägger vi upp en plan för hur många samtal du behöver, sedan träffas vi varje eller varannan vecka. 

Hur mycket kostar ett samtal?

En session om ca 45 minuter kostar 1100 kr. 

BOKA TERAPI HOS DEBORAH